Norrsten_edited.jpg

Kvalité

Norrsten startade 1984 och växte snabbt till en av norra Sveriges största tillverkare av gravstenar. 10 år senare förvärvades Norrsten av Norrlands Gravyr där den yngre generationen, syskonen Peter Löfvenius, Anna Wännström, Johan Löfvenius och Jenny Wahlberg numera är drivande.

ÅRETS FÖRETAG Alvargalan 2018 i Skellefteå! Nominerigen lyder: ”Kanske är det syskonkärleken? Eller den trivsamma miljön i Burträsk? En viss passion för geologi, design och teknik kan vi ta för givet. För att inte tala om stoltheten över ett gott hantverk! Vad det än är så funkar det. Norrsten är en riktig juvel i Skellefteås Näringsliv. Familjeföretaget har framgångsrikt genomfört ett generationsskifte och banar ny väg i en marknad under förändring.”Vår ambition har varit att vara marknadsledande i norra Sverige. Vi levererar sten till alla orter i Sverige!

Vi jobbar till 80% med svenska råvaror, därmed förstärker vi kunnandet inom svensk stenindustri.

Vi saluför ett flertal granitsorter såsom svart diabas, NS mörkgrå, röd vånga, rödgrå, violett, mörk och ljus labrador, hallands gnejs och impala. På vår fabrik på Sundbrogatan 29 i Burträsk sågar, slipar, polerar, kantslår, fräser, borrar, graverar vi gravstenar, bänkskivor, fotostenar och bildstenar.

Vi samarbetar med ett flertal återförsäljare i landet!

Vi är branschorganiserade i Sveriges Stenindustriförbund.


Ny kedja utvecklar stenbranschen i Sverige

Sveriges ledande stenhuggerier bildar kedjan Steny. Motivet är att stärka den svenska stenindustrins konkurrenskraft genom att säkra hög kvalitet och lokal service till kunderna. Stenyföretagen omsätter drygt 170 mkr och finns på elva orter i Sverige, men ambitionen är att kedjan ska växa genom att fler stenhuggerier ansluter sig. Länk till STENY.SE

 
handritning.jpg

GRAVERING OCH UNDERHÅLL AV BEFINTLIG GRAVSTEN

MÅLNING, FÖRGYLLNING M.M

 

1976 övertog Norrlands Gravyr ett 40 år gammalt familjeföretag och flyttade verksamheten till Burträsk. År 2015 genomfördes en fusion utav företagen så idag heter företaget Norrsten där vi erbjuder alla våra tjänster.Vårt arbete innebär graveringar och restaureringar av befintliga gravstenar från Kiruna i norr till Härjedalen i söder.

Du som är mån om att arbetet med graveringar ska fungera på ett smidigt sätt kan lugnt vända dig till oss. Vår kår av kunniga gravörer är din garanti för att det uförs på ett mycket kompetent sätt.

Vi utför omdubbning utav befintlig gravsten! 25-års garanti!

gravstenfoe.jpg
 

GRAVERING AV MINNESTENAR OCH MONUMENT

Norrsten har fått förtroendet att utföra minnesstenar som dokumenterat speciella händelser i Norrlands historia.Vi har graverat nuvarande konungen Carl XVI Gustafs namnteckning på följande orter:

• Lappstaden Arvidsjaur [1980]
• Idrottscentret, numera hälsocenter i Svanstein [1980]
• Fortfikationsförvaltningen (armén) i Kalix [1985]
• Vindelfjällens forskningsstation i Ammarnäs [1994]
• Ostens Hus i Burträsk [2003]
• Kungastenen i Lycksele (även Drottning Silvias namnteckning)[2013]

tvatt2.jpg
buddharamaskylt.jpg
kungasten.jpg
miagreen.jpg
ostenshus.jpg
färdig_sten.jpg
P2100034b.JPG
DSC02548_edited.jpg
fred_edited.jpg
Palovaara_edited.jpg
Monument_edited.jpg